تیتر دو
یادداشت
ادامه اخبار شبهات و پرسمان
-
آیا میتوانیم نماز نخوانیم و اذکار و تلاوت قرآن را جایگزین آن کنیم؟
حوزه/ اذکار مختلف اثر معنوی دارند، اما نماز به عنوان «بزرگترین ذکر الهی»، جایگاه ویژهای دارد و تمامی ابعاد وجود انسان را درگیر میکند. نماز نه تنها موجب اجابت دعا میشود، بلکه آثار روحی و تربیتی…
-
دایناسورها و قرآن؛ یک پرسش و پاسخ شگفتانگیز
حوزه/ عدم ذکر دایناسورها در قرآن به معنای نقص در این کتاب آسمانی نیست. قرآن کریم کتاب هدایت است و هدف آن آموزش اصول زندگی و رساندن انسان به کمال است، نه ارائه اطلاعات جامع علمی. ذکر حیواناتی…
-
گناهانی که باعث میشود سایر اعمال هم پذیرفته نشوند
حوزه/ برخی از اعمال شری که انسان انجام می دهد آنقدر مهم اند که می توانند همه اعمال خیری که انسان در طول زندگی انجام داده است را از بین ببرند و این یعنی خسارت محض.
-
قانون جذب واقعیت است یا توهُّم؟
حوزه/ موفقیت برخی با قانون جذب، به دلیل افزایش اعتماد به نفس و تلاش بیشتر برای رسیدن به اهداف است نه جادوی جذب. تبلیغات انتخابی تنها موفقیتها را نشان میدهد و شکستها نادیده گرفته میشوند. در…
-
زیارت یا انفاق؟ اولویت با کدام است؟
حوزه/ در دوراهی انتخاب بین زیارت و انفاق و کمک به دیگران، کدام اولویت دارد؟ پاسخ این پرسش، تعادلی ظریف بین ارزشهای معنوی و مسئولیتهای اجتماعی است. در حالی که سفرهای زیارتی جایگاه ویژهای در…
-
چگونه با مخالفان دین برخورد کنیم؟
حوزه/ در مواجهه با بیاحترامی و فحاشی در محیط کار، و محیط های دیگر به جای مقابلهی مستقیم، از راهبردهای مدارا و روشنگری استفاده کنید. با حفظ آرامش و مهربانی، به جای بحث و جدل، مناسبت را برای…
-
ازدواج و افزایش رزق
حوزه/ ازدواج و تلاش برای آن برکت و وسعت مالی در رزق افراد را ایجاد میکند، افزون بر آیات و روایات فراوان،تجربه عمومی جامعه مومنان نیز این اصل را اثبات و تقویت میکند.
-
آیا مردان در گناه بیحجابی همسران خود شریک هستند؟
حوزه/ در مسئله حجاب، آقایان نیز مسئولیت هایی در قبال همسر، فرزندان و دیگر اعضای خانواده دارند که با رعایت آنها، پیشاپیش جلوی تعداد بسیاری از ناهنجاری ها گرفته می شود.
-
بهشت مشروط؛ چرا انسان باید در دنیا زندگی کند؟
حوزه/ این محتوا به این سوال پاسخ میدهد که چرا انسان برای رسیدن به بهشت و قرب الهی، باید در دنیای خاکی زندگی کند و مورد امتحان قرار گیرد.
-
چرا عقل به تنهایی برای شناخت خدا کافی نیست؟
حوزه/ شناخت خدا صرفاً از طریق مطالعه و استدلال عقلی، مانند راه رفتن با یک پاست. قرآن تأکید میکند که معرفت حقیقی از ترکیب دو مسیر حاصل میشود: نخست باید با عقل و استدلال به شناخت اولیه رسید،…
-
آیا بلند کردن دستها برای دعا، بین اقامه و تکبیرة الاحرام بدعت است؟
حوزه/ دعای بین اذان و اقامه یکی از اعمال مهم در اسلام است که وهابیها آن را بدعت میشمارند و ادعا میکنند که پیامبر(ص) چنین عمل را انجام نداده است. اما در پاسخ به این ادعا، مستندات روایی و معانی…
-
جادو و سحر؛ واقعیت یا خرافات؟
حوزه/ مراجعه به دعانویس و جادوگر، بهدلیل رواج کلاهبرداری و سوءاستفاده از باورهای مردم، آثار منفی اخلاقی و معنوی دارد. این کارها منجر به کاهش ایمان، از دست دادن هدف در زندگی، دوری از تلاش و…
-
چرا مسلمانان با هم اختلاف دارند؟
حوزه/ اختلافات بین مسلمانان یکی از دردناکترین واقعیتهای جهان اسلام است. این اختلافات، که برخلاف دستورات الهی و پیامبر (ص) شکل گرفتهاند، ریشه در عوامل متعددی دارند. تعصبات قبیلهای، عدم فهم…
-
فلسفه حرمت طلا برای مرد
حوزه/ حرمت استفاده از طلا برای مردان در دنیا، حکمی است که بر اساس روایات معتبر صادر شده است. فلسفه احکام بر مصالح و مفاسد استوار است، اما نمیتوان علت یک حکم را منحصر به یک مورد دانست. .
-
پیامدهای ترک انفاق
حوزه/ انفاق در اسلام بسیار ارزشمند است و ترک آن پیامدهای منفی متعددی دارد. این پیامدها شامل حسرت و پشیمانی هنگام مرگ، بخلورزی، گرایش به زشتیها، دوری از تکامل، نابودی جامعه در هنگام خطرات، و…
-
چگونه در نماز حضور قلب داشته باشم؟
حوزه/ نماز، ستون اصلی دین است و قبولی آن به حضور قلب بستگی دارد. برای داشتن حضور قلب در نماز، باید راهکارهایی را قبل، در حین و بعد از نماز انجام داد. این راهکارها شامل آمادگی معنوی، تمرکز و توجه،…
-
چرا شراب حرام است؟
حوزه / خطر جدی شراب برای عقل انسان، از دیرباز مورد توجه بوده است. مصرف الکل میتواند منجر به اختلالات روانی، رفتارهای غیرمنطقی و خشونتآمیز، و در نهایت به ارتکاب جرایم شود. به همین دلیل، اسلام…
-
چالشهای ایمان در عصر جدید؛ چگونه ایمان جوانان را حفظ کنیم؟
حوزه/ ایمان دارای ابعاد گوناگونی است و تقویت آن نیازمند رویکردی چندبعدی است. برنامههای آموزشی و تربیتی باید به همه ابعاد ایمان توجه کرده و راهکارهایی در این راستا ارائه دهند. این اقدامات را…
-
علت اختلاف فقها در تشخیص عید فطر
حوزه/ هر مسئله فقهی از دو بخش اساسی «موضوع» و «حکم» تشکیل شده است. موضوعات میتوانند شرعی (مانند نماز) یا عرفی (مانند شراب) باشند. فقیه وظیفه دارد حکم شرعی را بر اساس موضوع تعیین کند. در موضوعات…
-
آیا زمان میتواند مقدس باشد؟
حوزه/ در حالی که همه زمانها متعلق به خداوند هستند، برخی از آنها به دلیل وقوع حوادث مهم و نزول رحمت الهی، از فضیلت و برتری ویژهای برخوردارند. این ایام که به «ایام الله» مشهورند.
-
پاسخی بر شبهه وهابیت: آیا گفتن ذکر "الله الله" بدعت است؟
حوزه/ حکم بر بدعت بودن امور و مسائل، امر خطیری است که نیاز به دقت نظر و توجه دقیق دارد؛ از اینرو نمیتوان به صرف اینکه مسالهای با تتبعات ناقصمان، پیشینهای در دین نداشت را سریعا بدعت معرفی…
-
چرا ایران به عنوان یک کشور شیعه از فلسطینی که سنیمذهب است حمایت میکند؟
حوزه/ حمایت ایران از فلسطین، موضوعی است که همواره در کانون توجه سیاست خارجی و روابط بینالملل قرار داشته است، این گفتگو به بررسی دلایل، انگیزهها و ابعاد مختلف این حمایت میپردازد.
-
کارشناس پاسخگویی به شبهات تاریخی تبیین کرد:
آیا روحیه وطنپرستانه فردوسی با ایمان اسلامی او منافات دارد؟
حوزه/در تحلیل تجمعات اخیر در آرامگاههای فردوسی و حافظ، به نظر میرسد که تحریفات اخیر میتواند بر هویت ملی و آهنگ فرهنگی کشور تأثیرات منفی بگذارد و باید دانست که فردوسی و حافظ باید به عنوان نمادهای…
-
آیا دیوارهای برزخ، حائل شنیدن اموات هستند؟
حوزه/ اینکه اموات، مخصوصاً اولیاء الهی، صدای زنده را میشنوند، امری ثابت شده است که مورد پذیرش مسلمانان است؛ با این حال وهابیها این مسأله را رد کرده و نقدهایی نسبت به سایر مسلمانان در این مسأله…
-
تبرکجویی یا بدعت؟ آیا آویزان کردن قرآن و حرز به گردن جایز است؟!
حوزه/ از مسائل رایج در بین مردم آویزان کردن آیه یا آیاتی از قرآن و یا دعاهای وارده به گردنِ بچهها، مریض و ... است. وهابیها این عمل را غیر مشروع میدانند و فتوا به عدم جواز آن دادهاند، در حالیکه…
-
کدام تفاسیر را بخوانیم؟
حوزه/ این محتوا به این پرسش پاسخ میدهد که چه تفاسیری برای آشنایی بیشتر با معارف قرآن کریم، در دورههای مختلف سنی و سطوح مختلف علمی مناسب هستند.
-
شب قدر و گرهگشایی؛ اولویت با کدام است؟
حوزه/ این محتوا به بررسی این پرسش میپردازد که اگر به دلیل ضرورت، مجبور به صرف وقت شب قدر برای کمک به حل مشکل خانوادگی باشیم، آیا از انجام اعمال عبادی شب قدر غافل شدهایم؟
-
کارشناس مذهبی تبیین کرد:
آیا کسب روزی حلال، جایگزین شبزندهداری در شب قدر میشود؟
حوزه/شب قدر فرصتی برای دعا و عبادت است و احیای آن در کنار زندگی روزمره مورد تاکید است، چگونه میتوان در کنار خستگی و مسئولیت های شغلی و زندگی، از برکات این شبها بهرهمند شد؟ حجت الاسلام عبادی…
-
آیا شب قدر فقط برای امت اسلام است؟
حوزه/ بررسی روایات مربوط به لیلهالقدر در دو دسته قرار میگیرد: دستهای که شب قدر را هدیهای ویژه برای امت رسول اکرم (ص) میدانند و دستهای که معتقدند این شب در امتهای دیگر نیز وجود داشته است.
-
آیا گفتوگوی علمی در شب قدر برترین عبادت است؟
حوزه/ در این محتوا به بررسی این پرسش پرداخته شده که آیا گفتگوی علمی برترین عبادت در شب قدر است؟ با بررسی روایات و دیدگاههای مختلف، به این نتیجه میرسید که اگرچه علمآموزی در اسلام بسیار مورد…
-
در شرایط همزمانی عید نوروز با شبهای قدر چه کنیم؟
حوزه/ همزمانی احترام به ارزشهای دینی و عشق به ملیت ایرانی ممکن است و این دو عنصر با هم در تعاملند، در ایران، ملیت و دین میتوانند بهعنوان دو مکمل از هویت انسانها عمل کنند و همزمان وجود داشته…
-
صلح امام حسن (ع)؛ استراتژی یا تسلیم؟
حوزه/ تصمیم امام حسن (ع) برای صلح با معاویه، نه تسلیم، بلکه استراتژی هوشمندانهای برای حفظ اسلام در شرایط بحرانی بود. تحلیل شرایط داخلی و خارجی نشان میدهد که این صلح، راهی برای نجات دین از نابودی…